Det siger eleverne om skolen

Vi har spurgt nogle af vores elever, hvad de får ud af at gå på skolen. Her er deres svar:


Om undervisningen
Og så er der selvfølgelig undervisningen, som er helt vildt fed! Altså det her med at vi her på skolen har så små hold, det er et kæmpe privilegie. Der er en mulighed for at komme ud og sige noget i timerne, og det er rigtig rigtig dejligt at der er den mulighed for at byde ind. Og så synes jeg at underviserne er gode til at gribe de her bolde man smider, når man kommer ind på et emne. Ja hvad skal jeg ellers sige? Jeg synes bare, her er dejligt!
Jakob, elev siden 2022

Den er dejligt – tilpas – for mig. Fordi der ikke er nogen forventninger, og vi er ikke større hold end vi er. Så kan jeg rumme det. Så det er jeg glad for.
Jan Peter, elev siden 2023

Jeg tror, jeg tænkte noget med at jeg skulle gå på en skole, så kunne jeg ligeså godt sidde derhjemme og læse i en bog – men det er jo slet ikke det samme!
Der er det faglige, men det jeg også godt kan lide ved holdene er at det er jo ikke sådan meget firkantet, klassisk skoleundervisning, hvor man sidder og så er der en lærer, der terper og skriver noget på tavlen. I er rigtig gode til at have en dialog kørende, hvor det ligeså meget er op til os at forme hvad er det vi ønsker, og det at alle bliver inddraget. Jeg kan godt lide, at det er så meget i vores hænder. Jeg kan godt lide, at fællesskabet har så stor betydning.
Kim, elev siden 2022


Om fællesskabet og stemningen på skolen
Jeg synes skolen er et utroligt dejligt sted at være, hvor man kan komme og være lige præcis den man er, også selvom man har det svært, så er alle gode til at vise accept. Der er ingen stress, ingen jag og der er ikke noget pres på nogen måde. Så det er virkelig sådan et sted hvor der er ro, og mulighed for at arbejde med det psykiske men også det faglige.
Kvinde, elev siden 2009

Det er meget, meget rart – altså det er et roligt sted at være. Meget mere roligt end andre steder. I er gode til at tage hensyn til hinanden, men det er også bare en helt anden, ja stemning der er. Der er ikke så mange her, der har det der behov: kan alle se mig, kan alle høre mig? Folk er meget, ja rolige på en anden måde end det har været andre steder, så det passer bedre til mig det her.
Kim, elev siden 2022

Jeg synes, det er dejligt, det er et herligt sted, og folk snakker i pauserne, og det er rigtig hyggeligt. Faktisk kommer jeg for det meste lidt tidligere, også fordi der er nogen at snakke med, og også fordi jeg gerne vil være i god tid.
Jakob, elev siden 2022

Jeg er meget glad for at gå her. Jeg er så glad for fællesskabet, og jeg synes her er en god stemning - det betyder meget. Også at man føler sig velkommen. Så det synes jeg, at det har jeg stor glæde af.
Vi taler ikke ret meget om sygdom, og det synes jeg også er en befrielse. Man mødes om noget andet. Det gør noget for en både at man udvider sin horisont, men også at man får det sociale.
Kvinde, elev siden 2024

Jeg er rigtig glad for at gå på skolen. Der en god stemning på skolen, der er aldrig nogen der tales dårligt om. Man føler sig hjemme, og der er stille og roligt herinde. Der er en god atmosfære.
Benny, elev siden 2010


Om udbyttet af at gå på skolen:
Jeg har følt at jeg har fået en chance for at blive inkluderet i samfundet igen. Fra at jeg havde trukket mig fuldstændig, så var der et sted som kunne rumme mig, og hvor jeg selv kunne rumme at komme når jeg havde det dårligt.
Kvinde, elev siden 2017.

Ja jeg får hul på de ting, som jeg gjorde så meget før i tiden; læse, skrive, filosofere, fordi det var helt væk, da jeg startede her. Men nu kan jeg mærke at det kommer tilbage, ja det er jo mange år siden jeg gik ned med flaget. Så jeg havde afskrevet det. Jeg synes skolen skubber mig fremad, stille og roligt.
Jan Peter, elev siden 2023

Jeg var dårlig, da jeg startede her. Men på en eller anden måde har jeg altid følt en tryghed ved at gå på denne her skole, som styrker mig i at det er det rigtige for mig. Jeg har haft brug for ro og tryghed, og det er der plads til her. Man skal ikke præstere noget, man skal bare komme, som man er. Der er virkelig mulighed for at udvikle sig, jeg tror mange kan udvikle sig her og ha’ det godt.
Kvinde, elev siden 2009

Jo, altså det er faktisk tre ting: Det her med at man bliver en del af et fællesskab, at man kommer ud af døren derhjemme og man ikke bare sidder for sig selv.
Og så er det også det at kunne være sammen om noget undervisning, så man udvikler sig, og både har noget at tale med både dem man går på kursus med, men også udenfor skolen.
Kvinde, elev siden 2024